Byen Aalborg

134.672 indbyggere i Aalborg

Aalborg betegnes som Nordjyllands hovedstad. Aalborg er Danmarks tredjestørste by målt på befolkningstal og opstod i sin nuværende form 1. januar 2007 ved en sammenlægning af Aalborg Kommune (1970-2006) og nabokommunerne Hals, Nibe og Sejlflod.

Aalborg Kommune er landets tredjestørste kommune med 211.933 indbyggere (2017).

Aalborg - Danmarks tredjestørste by og kommune

Med eller uden Å?

Aalborg er ligesom Aabenraa en af de danske byer, hvor der har været strid om stavemåden. Retskrivningsreglerne anbefaler Ålborg, men sideformen Aalborg er nu også tilladt. I den officielle stednavneliste står der også Ålborg, men med en note om, at “den lokale kommune ønsker å, Å skrevet som aa, Aa”.

De fleste indbyggere identificerer sig kraftigt med Aa-staveformen, og byen bliver af mange kaldt Dobbelt A som et kælenavn fra titlen på en sang af den lokale rapmusiker Niarn.

På ikke-skandinaviske sprog staver man oftest Aalborg med “Aa” af praktiske grunde.

Vi i City-Ejendomme skriver altid Aalborg med dobbelt A.

Aalborg er også kendt for bl.a. Jomfru Ane Gade, byens gade med de mange værtshuse. Havnefronten i Aalborg er også i høj grad med til at give byen sin profil med bl.a. Toldbod Plads, Jomfru Ane Parken, basketball- og fodboldbanerne, havnebassinet, Havnehuset, de flydende restauranter Prinses Juliane og Isbjørn, Utzon Centret, og broerne over Limfjorden til Nørresundby.

Centrum i Aalborg er meget koncentreret omkring Nytorv, de to gågader og Boulevarden/Østerågade, så man sagtens kan gå rundt og opleve hele midtbyen, som er det udtryk, de lokale bruger om Aalborg centrum.

Befolkningen i Aalborg er meget ung, da både Aalborg Universitet (AAU) og University College Nordjylland tiltrækker mange unge studerende.

Læs meget mere om Aalborg som by og kommune på www.aalborg.dk.

Aalborg er også kendt for bl.a.

Jomfru Ane Gade, byens gade med de mange værtshuse. Havnefronten i Aalborg er også i høj grad med til at give byen sin profil med bl.a. Toldbod Plads, Jomfru Ane Parken,